Stormig kväll

Igårkväll trotsade jag vädergudarna och tog en promenad i blåsten. Helt okej ändå! En god natts sömn på det.. Sen när jag vaknade imorse och tittade ut på gården såg det ut så här:



Det har visst sagt knak och brak under natten.. Måste ha blåst en del!

Nu strålar solen däremot här utanför, allt bra underligt väder.. Men jag klagar inte, ska ju bjuda Jens på räkfrossa ikväll :) Dock vet han inte om det än :) Han vet att vi ska iväg, men tror att vi ska åka buss nånstans.. Jag hoppas då på en trevlig kväll!

Nu ska jag gå och fixa till mig lite inför kvällen... Ha det!
pözz

Tortyr

"Nu säger du var skatten är! Annars.... annars KITTLAR vi ihjäl dig!"

Haha :) Tänk om de kunde utföra tortyr som de gör i Pippi och de sju haven istället för att göra illa människor, det hade ju varit något..

MEN!! Kollade upp tortyr på kära Wikipedia, där står det om kittlingstortyr:

"Kittlingstortyr är när man blir kittlad en längre tid och att den som blir kittlad inte kan försvara sig. T.ex. är den som blir kittlad bunden med rep eller bojor eller så är personen i fråga fasthållen.


De människor som är mycket kittliga kan få panik av en kittling som inte upphör när de själva vill."


Det kanske inte är så bra ändå....


Hemma

Så, efter några om och men är vi hemma igen. Flygresan ner gick bra, men turen från Arlanda till hotellet var.. ja, vad ska man säga?... intressant. Jag var väldigt arg på Jens under det "äventyret", utan att gå in på närmare detaljer. Kan säga att för att färdas cirka 700 m tog det över en timma.. Närmare en och en halv.

Resten av resan gick smärtfritt, hämtade bilen i Borås på lördagen, körde till Stockholm, såg på fotboll som inte var vidare intressant (förutom valda "delar"... haha).. Sov hos Jens bror med familj där det hade kommit ett tillskott som jag inte hunnit träffa ännu! Den lilla damen heter Anja och hon var väldigt lugn och sa inte särskilt mycket. Tittade mest på en med sina stora ögon.



I morse strax efter 8 satte vi oss i fina bilen och startade resan hemåt. Ett stopp i Sundsvall och Birsta city resulterade i 4 nya Muminmuggar, yay! Samligen växer. Fick även med oss en skrivtavla från Granit samt nåt krafs från IKEA.

Nu är vi dock som sagt hemma igen och summan av kardemumman är följande:
- Det har blivit lite för mycket godis under resan.
- Jag har läst ut "Om jag kunde drömma" och kan nästan inte hålla mig från att beställa hem resten av böckerna. Jag har t o m drömt om Edward Cullen på nätterna... Ja jisses, vilken fantastisk författare som skrivit dessa böcker.
- Jag skulle kunna byta bil med Åsa och Lasse, deras nya fina S80 var som helt okej!
- Jag kunde läsa i bilen! WOW! Annars brukar jag börja må illa så fort jag läser längre än 30 sekunder.
- Söderut får de sommar väldigt snabbt, härligt grönt och blommigt överallt.



Nu får det räcka. Jag har massor att plugga, men ingen direkt motivation till det... Hur får man fram motivationen? Tips?

Natti!
pözz


Solsken

Gassande sol hela dagen, varmt värre.. Dum som jag är tänker jag inte på att smörja in mig med nån solkräm.. Även om man inte ligger och tokpressar så tar det ju ändå, åtminstone på mig, och jag blir tokbränd! Huga, inte bra! Vill inte få hudcancer senare i livet.

Var en sväng till Storsand med Anna, Sofi och Annas bestar till hundar :) Käkade Dagobertmacka och plaskade ut i vattnet.. Var som trevligt där på stranden :) Efter en kaffe på Storheden åkte vi hemåt och jag satte mig på balkongen med Åsa.. Jävlar i gatan vad varmt det blir där! Efter ett tag såg jag hur röd jag började bli, så jag tog på mig långärmat.. Som sagt, viktigt med smörj..

Imorgon kommer Lina hem! YAY! Som jag har längtat :) förhoppningsvis hinner jag träffa henne innan vi flyger till Stockholm. Vore som kul, var ju senast i september.. Too long!

Som sagt, vi åker till Stockholm imorgon, sover på hotell nära Arlanda, flyger till Göteborg på lördag morgon där vi blir hämtade av snubben Jens köper bil av.. Sen åker vi mot Borås, skriver på papper och grejer, sen beger vi oss mot Stockholmen. En natt där, sen hem igen på söndag.. Kul med något annat, även om det blir mycket färdandes...

Sen vet jag inte mycket mer än att jag längtar efter att hälsa på hundarna igen!

Gonatt! Pözzzz


Kolla rödflammorna.. Huga.

Förälskad :)

Det är nog omöjligt att inte bli galet förälskad i små söta hundar och valpar.. Precis vad jag blev ikväll när vi var och hälsade på uppfödaren :) Det var HUR många hundar som helst där, 7 pluttevalpar och säkert lika många vuxna. Fullt ös :) De var så fruktansvärt keliga och sociala, jättemysig ras - affenpinscher! Säkert många som garvar åt oss för att vi planerar att ha en sån här hund, men det skiter jag i :P Jag blev hopplöst förälskad.


3 veckor gammal

Pluttar

Sååå små och söta..

Pappan till ena kullen :) Skitsnygg!

Uppfödarna tyckte att vi verkade som sunda och kloka människor, därför står vi nu som 2:a att få välja en av de fyra hanvalparna som finns kvar :) Om 2-3 veckor ska vi dit och hälsa på igen, då har valparna börjat springa omkring lite och man ser mer hur de ser ut.. Nu såg alla i princip exakt likadana ut.

Det var den rapporten!
pözz

En bra dag

Idag har varit en bra dag. Härligt väder, kort skoldag, trevligt umgänge, god mat! Lovely.

Var förbi Lotta i Björsbyn en sväng och snackade dynga.. De har hästar precis bredvid huset, var ju tvungen att gå och hälsa :) Jag gillar hästar, men lite skrämmande kan de vara, stora läskiga tänder och allt.. Men fina är de! Titta bara, den här godbiten hälsade jag på idag:


Har jag sagt att jag älskar min mobilkamera? I do!

Slängde ihop världens största sallad till middag och grillade kyckling till det.. Mums! Det blev kvar sallad för 2 dagar till säkert, haha :) Får antingen göra mer kyckling eller slänga i lite skinka.. Kanoners kanoner.

I helgen blir det tydligen en tur till Borås för att hämta en bil, kanske får jag med mig en Lina hem om jag har tur? :) En sväng förbi Stockholmen och se fotboll på lördagen, stanna över natten och åka hem på söndag.. Planerna kom lite plötsligt, men hade som ändå inget planerat... Vad jag vet? Behöver jag påminnas om något?

Imorgon är det tisdag och vi har självstudier, skönt! Ska försöka vara duktig och göra en massa skola.. Sen på kvällen händer det grejer :) Kan väl säga vad jag varit så hemlig med i tidigare inlägg... Vi ska nog köpa en HUUUND! Som jag har längtat! Imorgon kväll ska vi och titta på valpar.. :) Sen i juni/juli när vi kommit hem från Grekland blir det nog en liten valp på Västra Solgatan :) Det ni!

Nu får det nog vara nog för idag. Återkommer eventuellt med valprapport imorgon :)
pözz

Det dåliga

Som jag nämde nyss i inlägget nedan, det bra övervägde det dåliga idag.. Det dåliga hade med telefonsamtalen jag ringde häromdagen, men än är det inte kört då jag fortfarande väntar svar från den ena. Den trevliga kvinnan hade alltså tråkiga nyheter. Jag tänker hålla er på halster och avvakta med att berätta vad det handlar om tills jag fått svar från den andra :)

Nu ska jag sova! Godnatt!
pözz

Fjälluv och mördarfjäril

Sitter med en tallrik havregrynsgröt och konstaterar att det ändå varit en väldigt bra dag; det bra överväger det dåliga.

Dagen började med en seg skoldag som slutade kring 14.. For därefter ut med Anna på äventyr! Vi letade efter ett berg som vi inte trodde skulle finnas, men som faktiskt dök upp! Tillsammans med hundarna besteg vi detta enorma berg, som hade en väldigt fin utsikt:



Väl uppe på toppen satte vi oss ner på ett fallet träd och bara njöt i värmen.. Hade packat med kaffe, chokladmuffins och kakor :) Det var helt lovely att bara sitta där och fika, snacka skit och sola! Hundarna verkade ha det rätt kul också :)



Grim hade fullt upp med att mörda pinnar och äta upp dem.. Taggen också iofs, men henne fick jag inte på bild in action, så att säga. Däremot fick jag nån fin bild på dem tillsammans!



Ganska gulliga va? :) Hur som haver.. När vi väl sitter och fikar skådar vi en fågel av modell större och "rovaktigare". Vi konstaterar att det måste ju ha varit en fjälluv, eftersom att vi ändå satt på värsta fjälltoppen (högt berg.. hrm..) och inte kunde säga exakt vad det var för fågel. Så nu vet ni, ser ni en fågel som är lite rovfågel-lik, men inte kan säga namnet på den.. Bara att kalla det för fjälluv! Enkelt.


Tyvärr blev vi bortjagade (på riktigt!!) från vår sköna rastplats av en enorm fjäril! En mördarfjäril. Den liksom flaxade efter oss och försökte anfalla, ända tills vi gick därifrån.. Alltså, det är helt sant! Den följde efter oss och var helt creepy. Anna kunde inte riktigt släppa att vi blev bortjagade av en mördarfjäril..



Sådär ser hon ut när hon är lite mördarfjäril-skärrad. Ifall ni undrar. Vi knatade vidare, bort från mördarfjärilar och fjälluvar, och ner till vattnet på andra sidan vägen. Hundarna var helt varma och gillade att plaska omkring i vattnet där nere :) Blev lite sugen själv att hoppa i och simma, men avstod.. Ska ju ändå simma imorgon bitti (på badhuset), tänkte jag ;)



Alltså det går nästan inte att beskriva hur underbart väder det var, hela dagen kändes bara så perfekt! Efter badstunden traskade vi vidare längs en liten skogsväg och hittade efter ett tag en liten forsande bäck med en liten bro över, tyvärr var vattnet lite för högt för att traska över, men det var fint att titta på iaf..



Sen var vår lilla tripp över tyckte vi och begav oss hemåt, väldigt nöjda med vår tur (åtminstone jag, jag vet inte med dig, Anna?).

Tack för idag Anna, det var grymt :) Ormberget nästa! haha!


Planer

Ang det förra inlägget så dök det aldrig upp något mail, men däremot så ringde jag till personen i fråga idag... FIck ett halvbra svar, egentligen jättebra om timingen hade varit lite annan, därför bara halvbra.

Ringde även en annan person, med samma fråga.. Även där verkar läget jättebra, fick också ett lite mer positivt intryck därifrån! Jättetrevlig kvinna, verkar ha en bra och pålitlig verksamhet också :) Dock var det lite samma problem där, timingen kunde varit betydligt bättre. Det handlar om veckor..

Det verkar absolut inte kört med andra ord! Yay :) På torsdag ska jag och kvinnan talas vid igen och förhoppningsvis spika lite planer.. Då kan jag berätta vad det handlar om, för den som inte vet.. Men de flesta kring mig vet väl redan :)

Köpte mig ett par joggingskor idag på Stadium, fick ju presentkort där när jag fyllde år. Har hunnit inviga de ikväll, men det gick väl sådär... Lite ovan att springa känner jag. Det blir nog bättre snart :)

Snart dyker nog Stina upp, kul! Har inte umgåtts med henne på länge känns det som. Därför har jag skrivit klart för nu. Kom tillbaka och läs på torsdag ;)

pözz

Väntar och väntar

Nu tycker jag att ett mail ska dimpa ner i min inkorg där det står diverse bra saker.. Jag är otålig! Har redan byggt upp en massa förväntningar och vill inte bli besviken nu.. Hur ska jag då göra?

Jag kan berätta vad det gäller ifall jag får det mail jag hoppas på nån gång :)

Årets första..

... piggekott! Ja, så heter de i min värld.. Den knatade omkring vid vår gård igår, jag var bara tvungen att föreviga.


Haha, en till bara :)

Jag och lillebror Simon har swappat ansikten:


Ungefär 1 månads ångest.

Eller ja, ångest är att ta i en stor aning för mycket.. Men okej, ungefär 1 månads stenar över axlarna. Så länge har den legat där; högen med tvätt som bara väntar på att vikas och sorteras.. JAG HATAR ATT VIKA TVÄTT!

Det som började som en ganska okej hög (i storlek) bara växte och växte tills hela soffan i sovrummet var överfull.. Detta har då resulterat i att små nödvändigheter som underkläder och strumpor har sakta med säkert tagit slut och därför har jag fått gräva i renhögen efter nya.. Det är liiite jobbigt när man är stressad på morgonen.

Denna avsky mot att ta hand om tvätten tror jag är ett resultat av min kaosartade garderob, jag tycker inte alls om att öppna dörren till den och se eländet... Flera gånger har jag tänkt att jag ska städa upp i den, men det blir aldrig av eftersom att jag HAAAATAR den så mycket. En ond cirkel kan man säga.

Nu är iaf 1 månads tvätt sorterad och det känns UNDERBART! Haha :)
pözz och godnatt!


Love them!

Jag såg de förra veckan och blev kär. Idag köpte jag dem!




Är de inte fantastiska, så säg?


Det enda roliga med IPhone

Jens äger en IPhone, vilken han avgudar över allt annat ungefär.. Jag tycker den är ganska ointressant, förutom en rolig application han köpte idag: Faceswap (typ).. Här är resultaten:




Haha, så sjuuukt roligt hade vi.. :) Den ena bilden värre än den andra..

PÖZZ

RSS 2.0